Lydnadsträning hund - Funktionell lydnad

Gruppklass för dig som vill träna lydnad med hund

divider

Hundkurs i lydnadsträning & funktionell lydnad

Lydnadsträning för hund – Roligt och användbart.

Under 7 veckor kommer du gå in i en intensiv träningsperiod och jobba med funktionell lydnad. Tillsammans med de andra kursdeltagare jobbar ni mot tydliga mål varje vecka. Den här kursen är för dig som har höga ambitioner att ha en stark lydnad i din hund som fungerar i verkligheten.  På kursen jobbar vi med visuell inlärning av varje ekipage. Detta möjliggör att alla deltagare kan lära sig från varandra. Vi kommer alltså ta in en hund/tränare i taget. Vi går igenom varje hund individuellt och alla har möjlighet att ställa frågor. Du lär dig under kurstillfället. Du skapar resultat på hemmaplan och avancerar vid nästa kurstillfälle.

Denna hundkurs är för dig som verkligen vill lära dig mer om hundträning och ha en stabil lydnad i din hund. 

Vad ingår i lydnadskursen för hundar?

  • Koppelträning. Gå fint i koppel utan drag och stress.
  • ”Plats” som skapar stabilitet & lugn.
  • Sitt, Ligg, Fot.
  • Pålitlig inkallning.
  • Ta bort oacceptabla beteenden.
  • Teori. Hur hundar lär sig.

Utrustning vi använder i hundkursen.

  • 2-3 meter koppel.
  • Långlina/Flexikoppel.
  • Halsband. Valfri modell men det ska vara rymningssäkert.
  • Godis och leksak som hunden älskar.

Krav för att medverka i denna hundkurs.

Du ska ha ambitioner och tid att genomföra hemläxor som täcker daglig träning. Du skall ha en arbetsvillig hund som älskar att träna. Hundar från 6 månaders ålder är välkomna. 

NYHET FÖR 2023

Bli medlem i vår träningsgrupp!

Efter att du deltagit och avslutat gruppklassen i funktionell lydnad så blir du automatiskt medlem i vår träningsgrupp utan extra kostnad. Vi träffas på olika platser och tränar våra hundar. Vi kommer ordna dessa träffar i Sala, Uppsala och Enköping. Alltid på offentliga platser. Detta ger dig möjligheten att träna din hund och få stor variation i din träning. Allt för att du ska kunna underhålla lydnaden och samtidigt ha roligt tillsammans med din hund. 

Vi återkommer med mer information under våren.

lydnadskurs för hund online och i stockholmsområdet

Kursstart

Gruppkursen pågår alltid på torsdagar mellan kl 18:00 – 20:00.

NÄSTA KURS STARTAR 16 MARS

Plats

Kursen hålls inomhus i vår träningshall. Du kan parkera utanför vår träningshall. Du hittar oss på adressen Fridhemsgatan 18, Sala, Foderbutiken(silverstadens zoo ab)  

OBS

Vi erbjuder endast 8 platser på kursen. Din träningsintresserade partner får gärna följa med på kursen. Ej barn eller vänner. 

Att tänka på

Eftersom vi jobbar med 1 hund i taget så är det viktigt att din hund klarar av att vara i bilen ensam. Tänk på vädret och om det är kallt så att ni har en varm filt som hunden kan ligga på och eventuellt ett täcke om din hund är frusen av sig.

Bokningspolicy.

Din bokning är bindande. När du genomfört din bokning så har du godkänt denna bokningspolicy. Vid avbokning 7 dagar från kursstart debiteras du med 1000:-. Vid utebliven ankomst debiteras du med fullt belopp.

Lydnadsträning för hund – Funktionell lydnad.

En gruppklass för dig som vill träna lydnad med hund.

Att ha en stark lydnadsträning i sin hund ger dig och din hund kommunikation. Vårt jobb som hundtränare är att faktiskt lära hunden något. En tränad hund ska du kunna kommunicera verbalt med. Lydnadsträningen ger dig just det. För att lydnadsträningen ska fungera praktiskt behöver vi utföra en korrekt inlärning. Detta har vi ett system för. Genom vårt program i funktionell lydnad skapar vi en stark lydnad som blir logisk för din hund. Målet är att lydnadsträningen ska fungera där du behöver det. Precis som en tjänstehund.

Kan man träna lydnad med alla hundraser?

Om din hund älskar att jobba och har en drivkraft att göra rätt så kan du skapa en stark lydnad. Vissa raser är just avlade för detta. Raser som inte avlade för just detta är svårare. Dom har oftast inte viljan att jobba på högre nivå. Dom ”stänger av” så fort kraven börjar öka medan brukshundens drivkraft bara ökar ju mer den lär sig. För sällskapshundar har vi andra lättare program som passar dessa hundar. Dessa program erbjuder vi genom privatlektioner. Men det är högst individuellt, vi tränar hela tiden sällskapshundar som älskar att jobba. Inget är skrivet i sten när det kommer till lydnadsträning. 

Testa din egen hund om den älskar att jobba:

Är den lätt att motivera med föda? Går den igång att kampa med leksaker? Kan hunden prioritera bort något roligt eller lite läskigt om den får äta eller leka? Upplever du att hunden vill få igång dig i tid och otid? Är hunden motiverad att hänga med på saker? Är hunden reaktiv mot saker som rör sig? Kommer hunden över rädslor snabbt?  

Är lydnadsträning något för mig?

Om du är en person som gillar utmaningar och kan hantera tydliga mål vecka efter vecka. Vårt program för lydnadsträning är väldigt tydliga och kräver arbete. Om du känner redan här är det är jobbigt så kommer du halka efter och inte ha roligt på denna hundkurs. Du kommer sättas på prov genom utmaningar och vi kommer sätta press på er i kursen. Vi avancerar inte med en hund som inte lärt sig det den ska klara av. Det är inte rättvist varken mot dig eller din hund. Ser vi däremot att du och din hund kan hantera riktig lydnadsträning med störningar så pushar vi er så ni blir bättre och bättre. 

Jag vill redan nu börja förbereda mig inför hundkursen! Vad kan jag göra?

Lär in Sitt, Ligg, Fot och Hit i lätta miljöer. Ju bättre ni är ju lättare kommer ni kunna avancera i er lydnadsträning. Arbete med dessa övningar på era vanliga promenader. Grunderna är viktiga så jobba med dessa övningar och överdriv med dina belöningar. Motivera din hund med föda och lek. Skapa dessa förutsättningar så kommer ni ha roligt roligt på kursen och ett mycket bra resultat av funktionell lydnad när kursen är slut.