Grunden i hundträning – Kontakt

bild1

Kontakt med din hund

Jag jobbar dagligen med vanliga hundägare som på något sätt får problem med sin hund i vissa situationer. Det betyder inte att det är ett problem på hunden, eller att det är en “problemhund”. Det betyder bara att vi har en situation där hunden har lite väl mycket känslor och vi måste träna oss igenom det. 

Hur mycket lydnad du än har i hunden, hur duktig hunden än är på sina partytrix så spelar det ingen som helst roll om du inte har den grundläggande kunskapen att ta kontakt med din hund. Utan kontakt så faller hela korthuset. 

Utan kontakt med din hund kommer hunden heller inte utföra sin lydnad

Om du har en hund som inte lyssnar på dig i enklare situationer, varför skulle hunden lyssna på dig när det börjar hetta till? 

Jag bryr mig ganska lite över hur andra hundtränare jobbar, jag försöker alltid hitta dessa situationer hos hundar. När vi överkommer och lyckas med kontakt i svåra situationer där hunden verkligen inte vill lyssna, så vet jag att vi har betydligt bättre kontakt än innan och hunden är fullt kapabel att prioritera mig framför dom drifter och känslor hunden har för stunden mot annat. Vilket skapar trygghet när vi är i offentliga miljöer bland annat. 

Vill du skapa kontakt som fungerar?

Om du kan skapa kontakt med din hund när den växlar in i aggression, vid jobbiga hundmöten, när det ringer på dörren, när hunden vill jaga bilar eller står och skäller på grannens katt så har du snart inga problem längre. Eftersom du kan hantera situationen och skapa kontakt.

Onlinekursen i Funktionell lydnad lär dig allt du behöver veta om kontakt och hur du skapar en stabil kontakt.

Funktionell lydnad Onlinekurs

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest