Kontakt

Utan kontakt har vi ingenting. Oavsett hur mycket lydnad din hund visar, är det meningslöst om du inte kan få kontakt när det verkligen gäller.

Kontakten mellan dig och din hund avgör om hunden prioriterar dig eller något annat i miljön.

Det är denna kontakt som är nyckeln till om hunden väljer att lyssna på dig eller distraheras av omgivningen.

Denna kontakt är avgörande i all lydnadsträning. Det är grunden för all annan träning. Med en stark och pålitlig kontakt blir all träning enklare och mer effektiv.

Vill du lära dig mer om kontakt?

Vill du lära dig mer om kontakt, koppelträning, platsliggning, plats, inkallning och fotgående?

Gå vår onlinekurs i Funktionell lydnad.

Vad innebär då kontakt?

Det handlar om att hunden lyssnar på dig genom ett inlärt kommando. Du har tränat hunden att lyssna på dig. Denna träning är nödvändig för att du ska kunna behålla kontakten i olika situationer, oavsett om det är vid ett hundmöte, när det ringer på dörren, om hunden vill jaga en bil, eller i andra situationer där hunden kanske inte vill lyssna på dig.

Att skapa kontakt är en process som kan gå snabbt. Det är en enkel övning för hunden att lära sig. När hunden förstår övningen, kan du börja öva i svårare situationer där hunden måste anstränga sig mer.

Skapa en starkare kontakt med din hund

Genom att följa vår onlinekurs och dess instruktioner, kommer du kunna skapa en stark kontakt med din hund. En stark kontakt innebär att din hund väljer att fokusera på dig istället för distraktioner.

Kontakten påverkar också hundens beteende i vardagen. En hund som lyssnar på sin ägare är lättare att hantera i olika situationer, vilket bidrar till en säkrare och mer harmonisk samvaro. Detta är särskilt viktigt i stadsmiljöer där många olika stimuli kan distrahera hunden.

Kontakt är inte bara viktig för hundens lydnad, utan också för dess välmående. En hund som förstår och lyssnar på sin ägare känner sig tryggare och mer avslappnad.

Sammanfattningsvis är kontakten mellan hund och ägare grunden för en framgångsrik relation. Den påverkar allt från lydnadsträning till vardagliga interaktioner och är avgörande för både hundens och ägarens välmående.

Genom att lägga tid på att bygga denna kontakt, skapar du en stark och varaktig relation med din hund.

Lär dig mer om kontakt i vår kurs funktionell lydnad