Koppelträning för valpar

Så fungerar koppelträning för valpar

Koppelträning för valpar är en viktig del av valp träningen. Att kunna ta kontakt med en valp lägger grunden för att valpen ska fortsätta lyssna på dig. Valpar är nyfikna och vill undersöka allt som rör sig och alla dom träffar. Koppelträningen för valpar skapar enkel kommunikation och ser till att ni kan socialisera valpen på olika platser utan att oroa sig för att hamna i konflikt. När valpen växer upp kan vi enkelt ta bort drag i koppel så vi får trevliga promenader tillsammans.

Se vår valpkurs

Här kan du se alla våra hundkurser.

Varför ska man genomgå koppelträning med sin valp?

De flesta valpar från brukshundar och hundar med större drivkraft kommer bli nyfikna och reaktiva mot saker som rör sig, oavsett om det är andra hundar, cyklar eller något annat spännande. Koppelträningen löser detta eftersom det ger er kontakt. Koppelträning för valpar är därför bland det viktigaste vi gör och skapar riktig kontakt mellan valpen och ägaren. Koppelträning för valpar tar bort oacceptabla beteenden från tidig ålder så att du och din hund kan njuta av långa promenader tillsammans.

Valpar växer upp snabbt och snart är valpen en unghund full av hormoner. Unghunden är ofta för omogen för att ha en riktigt stabil lydnad och därför behöver vi inte alltid använda avancerad dressyr för att få kontakt eller lugna ner hunden. Här kommer koppelträning bra till hands.

 

Koppelträning för valpar. Steg för steg guide.

När du börjar koppelträna en valp handlar det aldrig om att lära hunden att gå fint i koppel. Det är ett krav vi aldrig sätter på en liten valp. Det handlar om kontakt. Vi går aldrig långa promenader med valpar eftersom dom inte har ett behov av detta. Det är betydligt viktigare att upptäcka en liten del av världen i tagen. Här fokuserar vi på kontakt. Vi tittar på saker och utforskar, samtidigt som vi jobbar på kontakt.

Vi lär valpen att ”knack knack” i kopplet betyder något väldigt positivt. Här skapar vi kommunikation. Knyck till 1 eller 2 gånger i kopplet, inte hårt utan mer som en knack på axeln så valpen reagerar. Detta belönar du direkt, säg ”Bra!” och erbjud valpen godis.

När valpen blir intresserad utav något, egentligen vad som helst så har du en möjlighet att vara mer intressant. Redan här lär du din valp att vi kan titta på vad som helst men vi måste inte integrera. Detta gäller främst mot mötande hundar och människor men kan även vara cyklar, barnvagnar eller bilar.

När valpen blir äldre, ungefärs vi 1 års åldern brukar vi ta bort dragande i koppel. Då är detta ett rimligt krav att ställa. Men innan dess jobbar vi med kontakt och vänjer valpen att ta kontakt med oss och inte integrera med djur, människor och allt annat som kan bli ett problem senare när hunden utvecklat starkare drifter.

Då kommer onlinekursen Koppelträning vara lämplig för dig.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest