Separationsångest och ensamhetsträning för hundar.

Kan inte lämna hunden hemma.

Många hundar får separationsångest när de blir lämnade hemma. Dom skäller och ylar och mår dåligt när dom blir lämnade.

Varför hunden får separationsångest?

Hundar med separationsångest vet inte om husse eller matte kommer tillbaka. Det är viktigt att visa en hund att vi alltid kommer tillbaka till dem. Separationsångest bedrar till väldigt mycket stress för en hund.

Hundar är flockdjur. Därför är separationsångest ett stort problem.

Hundar är sociala flocklevande djur. När de blir ofrivilligt lämnade skapas lätt en separationsångest.

Ensamhetsträning för hundar.

Lämna hunden när den är trött i ett rum den är trygg i. Där börjar träningen. När detta är okej för hunden så kan du börja gå ut för att sedan gå in och visa hunden att du kommer tillbaka. Öppna dörren och gå ut, gå in direkt igenom och agera helt neutralt. Gå ut igen. Och kom tillbaka in i hemmet. Agera neutralt. Nu visar du din hund att det är okej att gå ut igenom dörren. Du visar hunden att du kommer tillbaka varje gång.

Ensamhetsträning för hundar del 2.

Du kommer snabbt märka att du kan avancera träningen genom att öka tiden du är utanför hemmet. Och varje lyckad repitition gör hunden trygg i att du kommer tillbaka. Du ska hela tiden förlänga tiden.

Råd du ska följa för lyckad ensamhetsträning för separationsångest.

Din hund ska ha ett behov av att vila eller sova. Du gör hunden tillfredsställd med träning och motion innan du tränar. Då får du en god förutsättning i din ensamhetsträning. Hunden ska även vara mätt och belåten. Ta bort alla behov hunden har när den ska vara ensam.

Låt hunden vara i ett litet utrymme så hunden inte stressar runt i hela hemmet. Det leder till mer separationsångest. Använd kompostgaller eller en större bur som hunden är trygg i.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest