Platsliggning

Platsliggning är en grundläggande övning som inte bara är användbar vid lydnadstävlingar, utan också en viktig del av vardagsträningen för alla hundägare.

Genom att lära hunden att lägga sig ner och stanna på plats, kan du effektivt lugna ner din hund i olika situationer.

Denna övning är särskilt värdefull eftersom den ger hunden ett klart och tydligt kommando att följa, vilket kan hjälpa till att undvika konflikter och skapa en lugn atmosfär.

Vill du lära dig mer om platsliggning?

Vill du lära dig mer om kontakt, koppelträning, platsliggning, plats, inkallning och fotgående?

Gå vår onlinekurs i Funktionell lydnad!

Träna din hund i platsliggning

Att träna hunden i platsliggning innebär att du lär den att lyssna på och respektera ett specifikt kommando att ligga ner och förbli i den positionen tills du ger ett nytt kommando.

Detta är inte bara en fysisk övning för hunden, utan också en mental övning som hjälper till att utveckla hundens förmåga att fokusera och kontrollera sina impulser.

En väl inlärd platsliggning är effektiv oavsett var du befinner dig – i hemmet, i parken, på caféet, eller på en bullrig gata. Det spelar ingen roll vilket underlag hunden ligger på; träningen ska vara så robust att hunden kan utföra övningen under alla förhållanden.

Detta ger dig en pålitlig kontroll över din hund i en mängd olika situationer, vilket ökar säkerheten och välbefinnandet för både hunden och dess omgivning.

Lär dig mer om platsliggning i vår kurs funktionell lydnad

I onlinekursen får du lära dig att det är viktigt att träningen blir logisk för hunden. Detta innebär att man börjar med grunden och gradvis ökar svårighetsgraden av övningen. Varje steg i processen ska vara tydligt för hunden.

Sammanfattningsvis är platsliggning en nyckelkomponent i hundträningen som ger hundägare möjlighet att hantera sin hund på ett lugnt och kontrollerat sätt i olika miljöer.

När du lärt in en stabil platsliggning så kommer du använda den. Detta kommer du ha gemensamt med alla våra kunder som gått igenom en inlärningsprocess av platsliggning.