Koppelträning

En hund som är vältränad i koppel har genom inlärning lärt sig att inte dra i kopplet.

Koppelträning är en grundläggande men viktig del av hundträning som innebär att lära hunden att gå med slakt koppel inom kopplets längd.

En hund som kan gå med slakt koppel i olika miljöer, som stadsmiljöer, parker och på nya, främmande platser, anses vara vältränad.

Vill du lära dig mer om koppelträning?

Vill du lära dig mer om kontakt, koppelträning, platsliggning, plats, inkallning och fotgående?

Gå vår onlinekurs i Funktionell lydnad!

Varför träna koppelträning?

Koppelträning är viktig för att säkerställa att både du och din hund kan njuta av promenader utan stress. En hund som drar i kopplet kan orsaka obehag för både sig själv och sin ägare.

Med en effektiv koppelträning blir promenaderna mer förutsägbara och angenäma för både hunden och ägaren.

Det är viktigt att förstå att koppelträning inte begränsar hundens förmåga att dra under andra omständigheter, som till exempel vid dragträning.

Det går att kombinera olika typer av träning och fortfarande ha en hund som förstår skillnaden mellan att gå i koppel på en vanlig promenad och andra aktiviteter.

När kan jag börja koppelträna en hund?

Koppelträningen börjar vanligtvis när hunden är mellan 6 och 12 månader gammal, en period då hunden är mottaglig för att börja förstå gränser och regler.

Koppelträning innebär inte bara att hunden lär sig att inte dra i kopplet, koppelträning ger dig en avslappnad hund på promenaderna utan stress.

Slutligen är koppelträning en grundläggande del av att vara en ansvarsfull hundägare. Det underlättar för både hunden och ägaren att navigera i samhället och bidrar till en säker och njutbar upplevelse för alla inblandade.

Genom att investera tid i koppelträning, skapar du en grund för en lycklig och hälsosam relation med din hund där ni både kan njuta av era dagliga promenader.

Lär dig mer om koppelträning i vår kurs funktionell lydnad