Snabba resultat i hundträning

hundkurs

Hur får du snabba resultat utan att behöva vara proffs?

Jag jobbar främst med vanliga hundägare som förstår att hunden behöver tränas om dom vill ha ett trevligt liv tillsammans. Dom flesta är inga nördar inom hundträning utan man vill bara ha ett skönt liv med hunden där den kan följa med på det mesta. Är du en av dom? Då kan jag berätta att du aldrig någonsin kommer behöva avancerad dressyr. Här är skillnaden mellan avancerad dressyr och funktionell hundträning:

Håll din hundträning enkel

Avancerad dressyr innehåller många olika beteenden du ska skapa och ta bort. Ju fler beteenden du ska jobba med desto svårare blir det. Om du tittar på en tävlingshund på hög nivå som utför sina uppgifter, så kan du räkna hur många beteenden man har lärt hunden att göra och inte göra.

Ta ett annat exempel som många försöker med när de hamnar i en jobbig situation med sin hund. När hunden har det svårt så ska hunden sitta och titta på oss. Hunden ska alltså göra en vändning från något den möter, sätta sig i position mot oss, aktivt titta på oss under tiden hunden befinner sig i en jobbig situation. 3 olika beteenden hunden ska utföra. För att detta ska fungera behöver du lära hunden att det är fel att inte vända sig, inte resa sig och inte sluta titta på oss. Alltså 3 saker till att lära hunden. Så 6 saker du måste lära hunden innan du kan förvänta dig resultat av träningen. Detta är avancerad hundträning som du aldrig kommer behöva i det normala livet.

Funktionell hundträning som alla behöver

Funktionell träning är enkelt. Det är ofta 1 eller 2 beteende du ska skapa och 1 beteende du ska ta bort. Detta beteende ska hunden göra och detta ska hunden inte göra. Hunden får titta på omgivningen, hunden behöver inte vara fullt fokuserad. En vältränad hund kan utföra sina övningar utan att anstränga sig så mycket. Det är fullt möjligt eftersom att det inte är någon avancerad dressyr vi kräver av hunden.

Något jag lärt mig är att hålla saker super-enkla med så få beteenden som möjligt. Vi gör träningen logisk för både hundägare och hundar. Vilket också motiverar hundägare att utföra sin träning eftersom man ser tydliga resultat väldigt snabbt.

Om du vill lära dig mer så rekommenderar jag onlinekursen i funktionell lydnad.

Funktionell lydnad Onlinekurs

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest