Valpar och konkreta råd

valpkurs online och i stockholmsområdet

För dig som är med valp och behöver konkreta råd.

Istället för att stressa om att ge valpen massa goda erfarenheter från hundar och människor. Sluta stressa och se istället till att undvika ge valpen dåliga erfarenheter från andra hundar och människor. Lägg tid på grunderna i lydnaden. Det är fascinerande att se hundar som kan göra massa cirkuskonster men kan inte utföra en platsövning. En valp tycker det är lika roligt att göra ett Sitt som Vacker tass vid inlärning. Men Sitt kommer du ha nytta av en vacker dag. Hantera valpen. Trots att den inte vill. ”Fri hantering” är en önskedröm som aldrig kommer fungera när en hund verkligen inte vill det. Vad som fungerar är att lära en hund tidigt att hantering är ett måste. Då får du aldrig problem med bad, kloklippning, sätta på munkorg, vårda tassar eller hantera hunden hos veterinären.

Tiken gjorde ett bra jobb att lära valpen att inte bita henne så det gör ont. Tiken säger tydligt ifrån när valpen gör illa henne med sina vassa tänder. Nu gör du ett lika bra jobb.

Valpar är för omogna att hantera större krav. Bygg upp valpen stark och självsäker i sin träning. Avancera när valpen känns redo. Sänk inte valpen med för stora krav. Försök hålla en rimlig balans mellan dina krav och valpens mognad.

När du scrollar runt kommer du att få höra att det är viktigt att bygga relation med valpen. Ofta ganska luddigt och man förstår inte alltid vad detta betyder i praktiken med en valp. Du bygger en bra relation genom TID och LEK. Den som spenderar mest tid med valpen får oftast bäst relation med valpen.
Att leka med valpen genom att brottas, kampa och jaga varandra. Det här skapar en stor drivkraft att vilja vara med dig. Detta är en relation du vill ha. En valp som gillar dig och vill vara med dig. Testa lek med valpen några minuter varje dag så får du se vad som händer på en vecka. Jag kan garantera att er relation når nya höjder och du kommer se en märkbar skillnad men du måste ge det tid.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest