Varför ska jag gå till en hundtränare?

hundtränare

Detta är en mycket relevant fråga: Varför ska du betala för hundträning? Det enkla svaret är att en hundtränare besitter omfattande erfarenhet och kan hjälpa dig att uppnå resultat mycket snabbare än vad du själv skulle kunna göra. En skicklig hundtränare identifierar omedelbart vilka områden du bör fokusera på och vet exakt vilket arbete som krävs för att nå dina mål. En bra hundtränare, som har erfarenhet av att träna många hundar, följer ett beprövat system. En hundtränare bör kunna visa, både med sina egna hundar och genom sina kunders hundar, att träningen är effektiv. Här är ett konkret exempel på hur en hundtränare kan vara till hjälp.

Tydliga träningsmål med din hund

Många hundägare drömmer om att kunna gå lugna promenader genom staden och parken, samt att kunna sitta på ett café och njuta av en kaffe medan hunden ligger stilla. Men i verkligheten kan hunden skälla när ägaren försöker konversera med andra och dra i kopplet, ibland till och med göra utfall mot andra hundar.

Kontakt

Detta är ett vanligt scenario som hundtränare möter. För att uppnå goda resultat är det nödvändigt att lära hunden vad ”kontakt” innebär. Kontakt är obligatorisk; hunden måste lyda kommandot när det ges. Genom detta förstår hunden att den måste lyssna på sin ägare, även i närvaro av andra hundar eller människor som kan distrahera. Ofta är detta tillräckligt för att förhindra att hunden gör utfall mot andra.

Koppelträning

För att lära hunden att gå fint i koppel introducerar vi koppelträning. Denna träning lär hunden att dra i kopplet är felaktigt, vilket snart leder till att hunden börjar slappna av under promenaderna. Med denna nya rutin kan du och din hund gå genom staden och parken utan drag i kopplet, vilket låter hunden slappna av och njuta av promenaderna. Koppelträning är avgörande för många hundar som har dragit i kopplet under lång tid.

Det är okej att säga Nej

Hunden förstår inte från början att det är fel att skälla på människor; den skäller för att den får ut något av det. Ibland måste man lära hunden att vissa beteenden är oacceptabla. En hundtränare kan visa dig hur du gör detta på ett korrekt sätt. Målet är att hunden ska må bra och inte bli rädd för människor. Genom att använda en tydlig markering med ordet ”Nej”, följt av en konsekvens som står i proportion till beteendet, blir träningen logisk för hunden. Konsekvensen ska inte associeras till mötande person. Konsekvensen ska associeras med ditt kommando ”Nej”.

Platsliggning

En övning som ofta rekommenderas är Platsliggning, även känd som en stabiliserande övning. På kommando ska hunden lägga sig ner och slappna av. Detta läror hunden att inte skälla på människor och ger den en enkel uppgift att fokusera på. Snart räcker det att du ger kommandot ”Ligg” när ni ska prata med någon eller sitta ned på ett café, utan att hunden skäller om Platsliggning är inlärd på ett korrekt sätt.

En hundtränare ger dig en enkel och effektiv träningsplan anpassad för din hund.

En hundtränare kan erbjuda dig en enkel och effektiv träningsplan som är skräddarsydd för din hund. Mitt mål är att du som ska träna hunden ska förstå träningen. Hundträning är alltid logiskt i slutändan. Sedan ska du tekniskt kunna praktisera den så du får de resultat du önskar. Kan du följa instruktioner och fullfölja träningen som vi kommit överens om så kommit vi framåt i din hundträning och målen är aldrig långt borta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest